Opiskelu


Laitosten kotisivut ovat oiva lähtökohta selvittää fysiikan ja matematiikan opiskeluihin liittyviä kysymyksiä. Sieltä löytää opinto-oppaan, kurssikuvaukset, aikataulut, kurssien materiaalia ja paljon muuta hyödyllistä. Tässäpä ovat linkit:

Fysiikan laitos
Matemaattisten tieteiden laitos

Opiskelijajärjestömme jäsenille kohdistettuja tiedotteita saa liittymällä sähköpostilistallemme.
Opiskelijajärjestön jäsenten oma Discord-kanava ääni- ja tekstichattailyyn Liittymislinkki.

Kysymyksiä:

Mikä on tuutortupa?
Tuutortuvassa on päivystäviä tuutoreita, esim. vanhempia opiskelijoita tai kurssien assistentteja, joilta voi kysyä apua vaikkapa laskuharjoitusten tai harjoitustöiden tekemiseen. Fysiikan tuutortupa sijaitsee kemian laboratoriokäytävällä (BF119-2), ja matematiikan puolestaan matematiikan käytävän tuutortilassa (rapusta J4/H4 3. kerrokseen).

Tuutortupien aikataulut päivitetään sähköpostilistallemme periodeittain.

Mistä apua opiskelun ongelmatilanteisiin?
Esimerkiksi opinto-oppaasta, pienryhmäohjaajalta, kanssaopiskelijoilta, laitosten opintoneuvojilta, koulutussuunnittelijalta, opiskelijapalveluista.

Missä yliopistolla on paikkoja omatoimiseen opiskeluun?
Esimerkiksi kirjastossa, Telluksella ja tuutortuvilla. Sigman kopillakin voi kokeilla opiskelua. Heikoimmat kuitenkin sortuvat pelaamaan, juttelemaan tai tekemään jotain ihan muuta kuin opiskelua. Kannattaa kuitenkin kokeilla sitäkin!

Mistä apua ATK-asioihin?
IT palvelut opiskelijalle -sivu.

Missä voin tulostaa kurssimateriaaleja?
Yliopiston ATK-tiloissa voi tulostaa ilmaiseksi lukukausittaisen tulostuskiintiön puitteissa (lisätietoja löytyy tietohallinnon oppaasta).

Miten pääsee sijaistamaan?

Opiskelijat voivat tehdä vapaaehtoisia sijaistuksia opintojensa aikana. Sijaistamalla voit saada arvokasta kokemusta työelämästä. Sijaistamisesta maksetaan myös palkkaa eli ne ovat hyvä tapa ansaita lisätienestejä opintojen ohella. Avoimet sijaistukset löydät fysiikan ja matematiikan ohjureista.

Kaiken edellä mainitun lisäksi...
Kannattaa pitää mielessä, että sähköposti on tärkeä viestintäkanava yliopistossa. Jos et aiemmin ole aktiivisesti sitä hyödyntänyt, niin nyt on aika viimeistään. Yliopistoon saapuessanne saatte oman mailin yliopiston servereille. On erittäin suositeltavaa, että hyödynnätte tätä aktiivisesti vähintään lukemalla teille tulevat (hyödylliset) mailit. Sigman sähköpostilistalle voi liittyä täältä.

Sigman alumnien sähköpostilistalle voi liittyä täältä.

Jos on muuta kysyttävää, niin vanhemmat opiskelijat, pienryhmänohjaajat ja etenkin hallituslaiset auttavat.